Content marketing

Какво е Content marketing ?

Маркетингът чрез съдържание (Content marketing) е вид маркетинг, свързан със създаване и споделяне на различен тип авторско съдържание. Най-общо целта на контент маркетинга е увеличаване на популярността на дадена компания или бранд посредством безплатно предоставяне по различни канали на новини, видео съдържание, проучвания, книги, инфографики, изследвания, помощни справочници, полезни статии, снимки и друг вид полезна информация.

Когато става дума за реклама в интернет, маркетингът чрез съдържание е един от много добрите инструменти за оптимизация на сайтове. С него ние от SEOM искаме да изведем бизнеса ви една стъпка напред в качественото оптимизиране на сайта ви.

Нека първо ви обясним какво не е контент маркетингът, за да имате ясна представа за този вид инструмент и лесно да можете да припознаете предимствата му като част от маркетинговия микс на бизнеса ви.

Какво не е Контент Маркетинг ?

Content marketing НЕ Е

– извеждане на сайта ви на челни позиции по дадени ключови фрази
оптимизация за търсачки
– оптимизиране на сайтове по ограничен брой думи от едно семантично ядро
– придобиване на огромен брой платени линкове

Контент маркетингът, предлаган от SEOM, е услуга с висока добавена стойност. В нея се включва следното:

• Създаване на текстово съдържание (тематични статии за фирмения сайт, блог и други източници) – не по-малко от 40 хиляди знака на месец. Всеки текст е написан предвид изискванията на SEO, като това не го прави подходящ само за търсачките. Текстовете са създадени първо за читателите, като след това SEO изискванията са вградени по творчески начин в тях.

• Ежемесечно допълване на семантичното ядро (проучване на 50 нови заявки всеки месец)

• Търсене, закупуване и обработка на илюстрации, подходящи за визуалното съдържание на сайта ви

• Качване на разнообразни материали на сайта, съобразени с всички SEO изисквания

• Преработване и обновяване на външния линк профил. Увеличаване на броя на качествените връзки, изготвяне и изпълнение на план за събиране на обратни линкове.

• Публикуване на съдържание в социалните мрежи. (Например : Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?)

• Управление на общности (community management)

• Организиране на вътрешните линкове по сайта

• Инфографики (допълнителна услуга)

• Създаване на видео съдържание на проекта (допълнителна услуга).

Маркетингът чрез съдържание е залог за стабилно увеличение на целевата аудитория на вашия сайт. Създаването и разпространяването на съдържание от страна на бизнеса ви е положителен знак не само за бъдещите и настоящите ви клиенти, но и за търсещите машини.

За тази цел обаче е необходимо не просто съдържание, необходимо е добро съдържание. Това означава промотиране на сайта посредством статии, новини, нови гледни точки, адаптирано за различните адресати съдържание и др.

Контент маркетингът винаги предполага положителна тенденция по отношение на увеличаване на броя на страниците в индексната база на търсачките. Колкото повече съдържание предоставяте, толкова повече страници от сайта ви ще бъдат индексирани от търсачките и забелязани от потребителите.

Днес, повече от всякога, размерът на вашата аудитория и качеството на реализациите на сайта ви зависят от това колко ценна и полезна информация
предлагате на потребителите си. Клиентът идва при вас, защото се интересува от информация за вашия продукт. Информация за срокове, доставки, цени, характеристики, информация за вашата надеждност и за репутацията ви като компания.

Затова инструментът интернет маркетинг чрез съдържание е инвестиция, която носи дългосрочни ползи. Неслучайно този вид интернет реклама, когато към нея е подходено професионално и подходящо за специфичната нищо, увеличава неимоверно естествените връзки на сайтовете. Един подобен естествен линк профил е огромно предимство пред конкурентите ви, особено след Панда и Пингвин ъпдейтите на Google.

SEOM ви предоставя възможността да се възползвате от една такава услуга, като допълните своята SEO стратегия с още една възможност за популяризация на бизнеса си.

Цена на услугата Content marketing :

Цените на посочената услуга се определят на основата на следните фактори:

• Темата на сайта
• Настоящ обем на съдържанието
• Настояща позиция в резултатите от търсене
• Необходими канали на разпространение на съдържанието за съответната ниша
• Поставените цели на контент маркетинга

Направете запитване за цена още сега. Използвайте формата за контакти по-долу и разберете колко ще струва на вашия бизнес да добави една от най-качествените услуги в своя микс от рекламни дейности.

[enquiry_form id=”contactform” emailto=”om@seom.bg” thankyou=”Благодарим Ви за запитването ! Ще отговорим във възможно най-кратък срок ” /]

Ще разгледаме в кратък срок (до 48 часа) вашето запитване и ще ви изпратим оферта, съобразена с изискванията и спецификите на вашия бизнес.

Ако търсите висока добавена стойност, сред услугите за популяризиране и интернет реклама на сайтове, маркетингът чрез съдържание (Content marketing) е най-добрият избор.