• Home
 • /crypto
 • /Minter 2 Testnet (TacoNet) на Минтер 2
[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="Minter 2 Testnet (TacoNet) на Минтер 2" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2021/02/index-assets.png" ]

Minter 2 Testnet (TacoNet) на Минтер 2

Minter 2 – всички дигитални активи на едно място

Minter 2 e вашият единствен гейтуей към основните дигитални валути и активи: купувате, продавате, изпращате и харчите BTC, ETH, BIP, USDC, злато, петрол, акции и хиляди други.

Какво е Minter ?
Minter е DPoS блокчейн, което означава, че всички транзакции са защитени, анонимни и окончателни. Само вие контролирате активите си и никой не може да ги ограничава, блокира или подправя.

Към момента Minter разполага с :

 • 42 Валидатори
 • 11 852 Делегатори
 • 7 427 579 Ненулеви портфейли

Интернет на парите
Всичко е мълниеносно и рентабилно: транзакцията отнема само 5 секунди във времето, а таксата е 1 цент. Търговията във всякакви обем струва 3 цента + 0,2%, разпределена между доставчиците на ликвидност.

Лесно използване
Изберете един от трите портфейла, за да управлявате активите си:

Minter Wallet – За да започнете, ще ви е необходим само имейл адрес

Bip Wallet – Нашето полупрофесионално решение, поддържащо iOS, Android и Web

Minter конзола – За най-напредналите потребители и бизнеси

Какви са основните роли в Minter ?

 • Койнер – Създавате и управлявайте своя собствена монета или токен
 • Валидатор – Подкряпете мрежата, като предоставите инфраструктура
 • Делегатор – Залагате част от своите активи и получавате комисионна на всеки блок
 • Доставчик на ликвидност – Създавате или се присъединявате към пулове за ликвидност, и печелите печелите такси при търговия
 • Разработчик – Интегрирате активи в съществуващи проекти или изграждате нови
 • Търговец – Печелите от търговия по напълно децентрализиран начин

Какво предлага Minter ?

 • Да създадете своя собствена монета или токен –
  Кредитите за игри, точките за лоялност и токъните за достъп могат да се управляват по прост начин чрез набор от инструменти като портфейли ( iOS , Android , Web ) и конзола или SDK и API за разширени интеграции.
 • Надежден консенсусен алгоритъм
  Вътрешният токен на мрежата се нарича BIP и се добива от валидатори (DPoS, базиран на Tendermint), един от които е български !
 • Бърза скорост
  Транзакциите са окончателни за 5 секунди и струват по-малко от цент.
 • Отворен и безплатен код
  Всичко е с краудсорсинг и се публикува в GitHub с отворени лицензи.

Полезна общност

Абонирайте се за Telegram , Medium , Twitter , Facebook
или се присъединете към Telegram и Reddit.


Minter 2 – какво е новото в Минтер 2 ?

Minter 2 навлиза днес (23.02.2021) в етап на публично тестване. Това е много мащабна актуализация, както поради новата кодовата база, така и по идеологически причини. Тя ви позволява да правите всичко, за което сте чували досега, само от новините. Днес можете да го докоснете сами и да тествате всички нови функции.

А именно:

Възможност за създаване и попълване на ликвидни пулове, които по своята същност реализират логиката Uniswap. Когато се създадат такива пулове, на всички доставчици на ликвидност ще бъдат кредитирани P монети с номера на пула (например P-123), даващи правата за дял в този пул. Можете да добавяте монети към пула само в съотношението на монетите, в които обемите в пула са блокирани в момента.

За да изтеглите своя дял, трябва да имате на баланса си самите монети от пула, които ще бъдат дебитирани и изгорени от вашия баланс. И монетите, заключени в пула, ще бъдат върнати към баланса ви в същото съотношение като общия обем на пула за текущия блок

Има 3 транзакции за обмен чрез пулове: купете, продайте и продайте всички. Всички монети, които имат пул помежду си или верига от пул до 5 монети, могат да участват в обмена. Тоест, можете да получите монети от coin1, като ги обменяте чрез coin2. Борсите таксуват само 0,2% от продадената монета; в случай на вериги, 0,2% остават в пула при всяка итерация, като по този начин увеличават дела на доставчиците на ликвидност всеки път.

Възможност за създаване на безрезервни монети – токъни.

Монетите, които нямат BIP резерв, са прости и евтини за създаване. Такива монети не могат да бъдат преобразувани в основна монета по стария начин (Bancor), поради което те също не могат да бъдат делегирани на стек възел.

Токените могат да бъдат допечатани от собственика на монетата и изгорени от всеки, който ги има в баланса. Именно тази функция ви позволява да стартирате и теглите монети от една блокчейн мрежа към друга.

Валидаторите могат да гласуват за всички комисионни в мрежата. В допълнение към гласуването за всички транзакции в основната монета, можете да се свържете с всяка монета, която има пул с нея.

Например, ако има BIP-USDC пул, можете да посочите USDC като монета за изчисляване на комисионната, което ще гарантира, че цените остават постоянни с промените на курса на BIP. По този начин тази двойка ще служи само за изчисляване на комисионната в основната монета по курса, всъщност самата размяна няма да се осъществи.

Промяна на комисията на валидатора – това действие може да бъде извършено само от собствениците на NODЕ-ове. С някои ограничения за защита на делегаторите. Можете да променяте комисионните не по-често от веднъж на всеки 3 периода за прекратяване (в тестовата мрежа периодът за премахване е зададен на 177 блока за ваше удобство, това е около 15 минути) и можете да промените комисионната не повече от 10 единици (в проценти) .

Добавени са нови методи за преглед на гласуванията и пулове на ликвидност. Промените не засягат методите, които не участват в надстройката, с изключение на добавянето на параметри на филтъра и нови данни в отговорите, което улеснява много лесно надграждането до новата версия на вашите услуги, които се изпълняват в момента. Промените в API v2 можете да видите тук. API v1 беше оттеглена в предишната версия и премахната в новата.

Нашият екип вече е подготвил всичко необходимо за вас в конзолата.

Също така всички налични SDK са актуализирани и можете да се запознаете с новите транзакции тук. Тестовете ще се проведат на 2 етапа: на текущия етап ще тестваме характеристиките, а следващият ще бъде насочен към тестване на натоварвания.

Видео демонстрация на прехвърляне на монети от мрежата на Minter към Ethereum и обратно е достъпна тук.

Можете да поискате тестови MNT в бота (макс. 30 000 MNT на час).

Важни връзки за Minter 2

За да получите тестови токъни MNT посещаваме бота (макс. 30 000 MNT в час).

https://t.me/MinterTestNetTapBot

Конзола https://console.taconet.minter.network/
Експлорер https://explorer.taconet.minter.network/

Публично API на Нода : https://node-api.taconet.minter.network/v2/openapi-ui
Changelog API: https://klim0v.github.io/minter-node-api-v2-diff
Peer TacoNet:
a80806d20b3bda7eb3997560a1c24e23fbbc483a@157.90.16.80:26656
PR новия код на базата: https://github.com/MinterTeam/minter-go-node/pull/476
Minter Hub: https://github.com/MinterTeam/mhub
Minter Hub API: https://hub-api.dl-dev.ru/oracle/coins