[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="A Morning with Google+" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2013/10/hangout-right.png" ]

A Morning with Google+

В очакване на новините от Google+ 29.10.2013 – A Morning with Google+

Ъпдейтите в Google +

#googleplusupdate

A Morning with Google+

Днес в 18.55 започна дългоочакваното предаване на живо, посветено на ъпдейтите в Google Plus, “Morning with Google+”. 25-те хиляди потребителя, които следяха livestream обявяването на ъпдейтит
е в Google + бяха само едно от доказателствата за това, че Google+ отдавна вече не е призрачният град, в който само SEO специалистите прекарват времето.

На предварително обявеното за 18.30 часа българско време събитие в Сан Франциско, Vic Gundotra представи 18 нови характеристики на Google+, създадени в стремежа на Google да “направи революция във фотографията”.

Зад всичко “amazing”, прилагателно неколкократно употребено от Вик Гундотра, стоеше идеята на Google хората сами да могат да създават удивителни снимки, чрез които да разказват историите си и най-важните моменти в живота си.

Как Google ще допринесе за по-добрия опит на потребителите с видеата и снимките, които не просто споделят, но и пазят – с бързоразвиващата се технология на machine learning algorithm и разработките си за автоматични подобрения на изображенията.

Накратко Google ще подобрява качеството и структурата на снимките вместо вас, ще избира най-важните за вас снимки, автоматично ще подготвя видео с любимата ви музика, от снимките, които сте качили.

Новите неща в Hangouts

Първото, което Вик Гундотра сподели бе, че Hangouts ще предоставят възможност за споделяне на местонахождение (location sharing), ще поддържат анимиран GIF, а Android приложението вече ще включва възможност за SMS.

Видео обажданията на цял екран вече ще бъдат поддържани на всякакви устройства, като към това Google+ интегрира Auto enhance опция. С нея участниците във видео чата ще могат да активират различни функции, като Spotlight (с тази функция фона, на който говорите ще бъде замъглен) или Black and White – за чернобяло изображение. Видеото също така ще бъдe с по-добро качество – HD, а алгоритмите ще могат да засичат недостатъци в изображенията и да ги коригират.

Към Hangouts характеристиките също трябва да се добави и това, че планираните онлайн събития ще имат специална лендинг страница, чрез която създателите им ще могат да ги промотират.

Над 1,5 милиарда са снимките, които всяка седмица се качват в Google+. Вече са добавени и над 1000 нови думи в алгоритъма за търсене на изображения. Вик Гундотра изброи думи като плаж, куче, водопад, Vespa, ябълков пай и други, които няма нужда да бъдат споменавани в таг към снимката, за да могат обектите, които те обозначават, да бъдат засичани от алгоритъма.

Очаква се скоро за iOS приложенията да стане възможно качването на снимки в пълния им размер както и да се поддържа автоматичен sync на снимки и видео.

Към функция Auto Awesome, която позволява на потребителите снимките им автоматично да бъдат подобрявани, бяха добавени три нови характеристики:

Auto Awesome Action: опция, с която множество кадри могат да бъдат смесени в един.

Auto Awesome Eraser: позволява лесното премахване на преминаващи хора или недотам добри кадри само с няколко кликвания.

Auto Awesome Movie. С тази функционалност можете да си направите филмче от избрани от вас снимки, видеоклипове, преходи, саундтрак и най-различни ефекти. Функцията може да бъде автоматична или ръчна, по ваш избор. Автоматичното създаване на видео след това ви позволява да редактирате резултата, както и да го персонализирате по ваш избор.

Една от най-интересните възможности на Google + е опцията, чрез която ще Гугъл автоматично ще избира най-добрите ви снимки. Освен да ги намира, Google ще е в състояние и да разпознава определени обекти от тях, както и важните за вас хора.
Ще трябва само да напишете какво търсите и дори и да не сте тагнали снимката подходящи, Google ще я открие.

Сред останалите представени новости бе и новия HDR Scape филтър в Snapseed.

HDR е съкращение за High Dynamic Range (висок динамичен диапазон) – такъв тип снимки могат да бъдат направени с помощта на няколко кадъра с различни филтри. С Google+ обаче всеки ще може да постига такъв ефект.

В блог публикацията си в официалния блог на Google – http://googleblog.blogspot.co.uk/2013/10/google-hangouts-and-photos-save-some.html Вик Гундотра обяви, че всички обявени днес подобрения за снимките и видеата ще бъдат достъпни още тази седмица.

Още по темата :

Google+ Hangouts and Photos: save some time, share your story

Коментари