[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="Колко е голям дигиталният ви отпечатък Част II" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2014/05/Barry-Feldman-author-pic.jpg" ]

Колко е голям дигиталният ви отпечатък Част II

В първата част на статията стана дума за увеличаване на дигиталното ви присъствие чрез инструментите, които Мрежата ви предоставя. Една такава стратегия накратко включва:

 • Коментиране в релевантни блогове
 • Акаунти в големите социални мрежи
 • Маниакално микроблогване
 • Публикуване на снимки
 • Създаване на видео съдържание
 • Подбор на съдържание
 • Използване на графичния дизайн
 • Гост публикации
 • Блестящи блог публикации
 • Уебинари
 • Подкаст излъчвания
 • Даване на интервюта
 • Писане на книги

 

Колко е голям дигиталният ви отпечатък Част II

Digital footPrint

Рекламата също се включва в дигиталния ви отпечатък

Ефективните онлайн рекламодатели обикновено успяват да намаляват значително разходите за медии, но също така са наясно и с това как стратегически да инвестират в добре подбрани рекламни площи.

AdWords

Програмата Google AdWords промени реклама завинаги. Колкото и проста и не особено секси да е тя, трудно можем да отречем, че е най-ефективния начин за рекламиране, създаван някога.

Удвоете успеха си в резултатите от търсенето

Публикувайте съдържание и едновременно с това купувайте PPC реклама умно. Така ще излизате на страницата с резултатите от търсенето два пъти, едновременно в платените и в органичните резултати.

Влейте се навсякъде

PPC рекламата дава възможност да покажете рекламата си не само в при търсене в Google, но и извън него. Рекламите ви достигат до места, където собственици на сайтове са позволили AdWords да излъчва реклами. това прави мрежите ви с потенциални клиенти изключително големи.

Учете се и се подобрявайте

Нещо, за което рядко се говори в PPC рекламата, но което е от изключително значение, е фактът, че чрез този тип реклама можете да си направите много детайлни и важни изводи от отчетите, които ползвате.

Ретаргетирайте

Няма да се правя на експерт тук, но ще ви кажа, че това ново нещо, наречено ретаргетиране има много смисъл. Посещавате един сайт, не купувате, но когато отидете на други сайтове, на тях се показват реклами на  първия споменат. Звучи смислено.

И накрая, трябва да извадите малко късмет

Знаете, че се казва, че сами можете да помогнете на късмета си. Вие правите ли така, че да излезете късметлия?

Какво имам предвид?

Ако активно създавате съдържание и експериментирате със стратегии, понякога вашият дигитален отпечатък просто се разширява. Късметлии! Реших, че преди да довърша тази огромна публикация, надявам се полезна за вас, да мина набързо през резултатите от Аналитикс и да видя какво още мога да предложа. Направих го, ето три от нещата, които всъщност са на челно място сред 25-те места, които ми носят най-много трафик.

Сайтове за отметки

Да, не зная много за тях, нито пък ги използвам толкова често, но те определено не са мъртви, а напротив, могат да обогатят дигиталното ви присъствие. Не вярвам, че тук имате особен контрол относно това къде, кога и колко, но подозирам, че става дума за реципрочни общности, каквито всъщност са всички онлайн общонсти, затова вложете по нещо и в тях.

Фийдове

RSS фийдовете представлява онзи леко налудничав ъгъл на мрежата, където гийковете влизат, а обикновените потребители напускат. И все пак, можете да помогнете на каузата си като се опитате да разберете как работи този канал и да промотирате съдържанието си чрез него, оставайки го автоматично да достигне до потребителите, които са избрали да получават известие за него. Аз лично имам акаунт за feedburner, dlvr.it и networkedblogs и открих, че с тези предимно безплатни инструменти, мога да захранвам жавдните си за съдържание читатели.

Групи

Мястото, където доброто старо изграждане на контакти лице в лице среща модерният нетуъркинг, е онова, на което можете да увеличите дигиталния си отпечатък. Аз лично не разполагам с време и не ходя по събития, но посещавам конференция и презентирам от време на време. Участие в изброените неща генерира трафик към сайта ми:

MeetUps

Моите MeetUps свързани с тениса и китарите не са директно от полза за мен, но онези, които се отнасят до блогването ми и до маркетинг, определено са ми от полза.

SVForum

Натрупал съм приятелствата си и съм започнал бизнеса си с помощта на Silicon Valley Forum и братовчеда му Marketing Camp, които открих чрез социалните мрежи. Препоръчвам ви да се свързвате с хората по старомодния начин, като си стискате ръцете, да споделяте прозренията си и да наблюдавате как това ще се отрази на дигиталния ви отпечатък.

Дотук бяха представени доста неща. Ако имате въпроси или искате да допълните нещо, моля, чувствайте се свободни да го направите и да участвате в дообогатяването на ресурсите в тази статия. Първата й част можете да прочетете тук: Колко е голям дигиталният ви отпечатък I

Статията е превод, публикуван със съкращения, на излязлата за първи път на английски език публикация на Бари Фелдман Enlarge Your Digital Footprint for More Effective Online Marketing.

Коментари