• Home
  • /video
  • /Стратегии за видео маркетинг: грубият и мекият Call-to-Action
[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="Стратегии за видео маркетинг: грубият и мекият Call-to-Action" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2014/05/AlexWrenUK.jpg" ]

Стратегии за видео маркетинг: грубият и мекият Call-to-Action

Стратегии за видео маркетинг: грубият и мекият Call-to-Action Превод на статията Video Marketing Strategies: The Hard and Soft Call-to-Action на Alex Wren ( @alex_wren) от Bitpod Ltd., специалист с 20-годишен опит в дигиталния маркетинг.

Маркетинговият процес по създаването на видео ще определи много важни фактори. Например, от съществено значение е да реши крайната цел на видеото, да определи ключовите послания и да разбере с кого комуникираме. За повечето създатели на видео всичко това ще бъде стандартна практика. Дълбочината на анализа и методите на изпълнение може да варират, но докато всичко това се случва, то видеото има голям шанс да бъде гледано в своята цялост.

Етапът на call-to-action (който нормално е близък до края на видеото) е там, където се надяваме да повлияем на пътешествието на зрителите, давайки им завладяваща причина да извършат предлаганото действие. Но странно, целият този важен етап често е труден да се промени. В 99% от видеата той ще бъде да се свържете с компанията, да направите онлайн поръчка или друго подобно определено действие.

Грубият Call-to-action

И какво точно е сбъркано в „грубия“ call-to-action? Важен фактор, който трябва да бъде отчетен, е как купуването на шаблони се е променило след масовото въвеждане на Интернет. Сега можем да проучим повечето факти за секунди, да сравним цени, да прочетем ревюта и да попитаме познатите ни в социалните мрежи за техните мнения. Съберете това със скоростта на цифрови или опциите за доставка на следващия ден и пороя от прекъсвания, които всички получаваме ежеминутно, и можем да видим, че нещата определено са се променили. Потребителят сега е оправомощен да прави информирани избори и да се ангажира само, когато е готов. Ако не сте сигурни в това, опитайте да се сетите кога беше последния т път, когато гледахте видео и после набрахте номера в края!

Нужна е друга опция, нещо, което да е по-приятно и повече в съответствие със завладяващия характер на днешния социален интернет. Знаем, че обикновено имаме един шанс да направим добро впечатление и ако посетителят не е готов да купи, вместо това трябва да му предложим нещо друго. И ако посетителят е готов да осъществи контакт или да купи онлайн, той със сигурност ще намери контактите ви или продукта и просто ще го направи, в крайна сметка всички уеб сайтове са изработени така, че да правят целия процес много лесен.

Мекият Call-to-action

 

Меките призиви към действие може да включват нещо толкова просто като покана към зрителя да гледа друго видео, ако вашите видеа са добри, тогава е вероятно той да бъде убеден, че това, което му предлагате, е перфектно за него. Или може да искате да го поканите да се присъедини към вас във Facebook, Twitter или Google+ . Социалните медии са много по-малко ангажиращи, отколкото имейла или телефонните обаждания и предлага лесен начин на хората да задават въпроси, да се запознаят с клиентското ви обслужване и да видят колко щастливи са вашите съществуващи клиенти. Един страхотен пример за това е телевизионната реклама на Mercedes Benz 2013:

Друга опция е да предложите проба или безплатна мостра, за да помогнете на зрителя да разбере какво би било, ако е ваш клиент. Ако всичко върви добре, той ще стане! Следващият линк перфектно демонстрира това. Вижте BaseCase като пример как това може да върши работа:

Абонирането за имейл бюлетин, посещаването на специфични части на уеб сайта за информация, свалянето на справки и искането на брошури са все опции за мек call-to-action. Те увеличават шанса за взаимодействие, вместо риска посетителят да продължи напред и да ви забрави. Вероятно вие вече предлагате меки призиви към действие в други видове комуникация с ваши потенциални клиенти – помислете как това може да върши работа във вашето видео.

Опцията да се споделя видео също е мощен метод за достигане до нова аудитория – този път с препоръка от личността, която го споделя. Всички големи социални мрежи предлагат опции за вграждане/подобряване на видео, които помагат на вашето видео да се открои и да бъде забелязано. Едно предупреждение – можете да имате само един call-to-action , така че искайте вашето видео да бъде споделяно, само ако неговото показване е основната ви цел.

Имайки предвид по-силно ангажиращите и по-меки призиви към действие, днешните зрители е по-вероятно да взаимодействат, да се свързват, да се абонират, да опитват и свалят съдържание от вашия уебсайт. Колкото повече взаимодействия имате с един потенциален клиент, толкова по-близо е той да стане истински клиент. Като насърчаваме тези изпълними призиви към действие, всички ние увеличаваме шансовете си за успех.

Коментари