[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="200+ инструмента за онлайн маркетинг от #Pubcon – част 3" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2013/11/kristi-hines.jpg" ]

200+ инструмента за онлайн маркетинг от #Pubcon – част 3

Инструменти за SEO

Инструменти за SEO, социални мрежи, Инструменти за проучвания, изследване, оптимизация и тестване

Authority Labs – Следене на позиционирането в Google, Yahoo! и Bing ежедневно. Автоматизирано следене на SERP, което спестява време и ви дава възможност да реагирате бързо на промени в класиранията.

BannedCheck.com – Набор от инструменти, които проверяват дали вашият сайт или домейн е бил наказан от Google или от Google Adsense.

BrightEdge – Първата SEO платформа, която доказано носи възвръщаемост на инвестициите, позволявайки на маркетинг специалистите да увеличат приходите от органичното търсене по измерим и предсказуем начин.

Conductor – Най-широко използваната платформа, с която можете да контролирате резултатите си.

Panguin Tool – С този инструмент можете да видите как данните ви от органичните посещения от Google се припокриват с основните алгоритмични промени в търсачката.

Raven Tools – Платформа, която обединява няколко области в едно – SEO, социални мрежи, PPC и съдържание. С нея можете да изследвате, управлявате и отчитате всеки аспект от вашите маркетингови дейности.

SEO Automatic Tools – С този инструмент можете да проверявате URL адреси, да определяте целеви страници и още много полезни неща.

SEO Audit – Инструментът проверява и предоставя огромни количества данни и характеристики, които се отнасят до сайта ви посредством различни диаграми и разнообразие от параметри.

Yoast SEO Plugin – Най-пълният плъгин за SEO, за WordPress.

Инструменти за социални мрежи

Adobe Social – С този инструмент хората, които се занимават с маркетинг, най-после получават цялостно решение за изграждане на по-силни връзки чрез съдържание, което стъпва на конкретни данни.

Bottlenose (Twitter) – Автоматично сортира трендове (тенденции), които имат значение, от тези, които нямат.

Buffer – Buffer споделя съдържанието ви през най-доброто време на деня така, че вашите последователи и фенове да виждат обновяванията ви по-често.

Echofon – Богати на функционалности, изчистени социални приложения за Twitter и Facebook.

Fake Followers – Открийте колко са подозрителните ви или неактивни последователи в Twitter.

Favstar – С този инструмент откривате популярни тиутове.

Followerwonk – Анализ за Twitter, сегментиране на последователите и много други функционалности.

Friend or Follow – Приложение за управление на последователите в Twitter, което ви показва потребителите, хората, които те следват, кой ги следва и др.

HootSuite – Едно от водещите табла за управление на социални мрежи.

How Sociable – Безплатен инструмент за следене на социалните мрежи, с който можете да измерите значимостта на бранда си чрез 36 показателя.

IceRocket Trend Tool – С този инструмент можете да проследявате трендове в споменаванията, като ги разпределяте в категории с подходящи етикети.

IFTTT – Този инструмент ви предоставя персонализирани и адаптивни рецепти за публикуване на ъпдейти в социалните мрежи, както и много други възможности.

Klout – Klout стандартът за влиятелност. С него можете да откривате хора, които имат влияние в социалните мрежи и да се свързвате с тях.

Kred – Kred измерва влиянието в общности, свързани по интереси и предпочитания.

Mentionmapp – Създаване на карта с позовавания (mentions). Всеки потребител е свързан с хората и хаштаговете, които са споменавали най-често в последните си туитове.

MutualMind – Платформа за следене на социалните мрежи и анализ на данни.

PeerIndex – Предоставя анализи на социални мрежи, на базата на следите, оставени при използването на основните услуги за социални мрежи.

Pinalytics – Следене на взаимодействието, споделяното съдържание и др. в Pinterest.

Retweetrank – Измерване и проследяване на повторните туитове (retweet), както и влиянието им.

Searchrank.com’s Ultimate Social Media Profile Chart – Списък с някои от най-популярните сайтове на социални мрежи, групирани по категории. Можете да си създадете уникален профил, който включва ваш собствен URL адрес, връзка към сайта ви и информация за вас и компанията ви.

SharedCount – Следене на споделяне на URL адреси, харесвания, туитвания и др.

Social Crawlytics – С този безплатен интрумент можете да откривате най-споделяното съдържание на конкурентите си, както и кой споделя това съдържание.

Social Mention – Търсачка в социалните мрежи, която търси генерирано от потребителите съдържание, като например блогове, коментари, събития, новини, видео и др.

Social Media Optimizer – Тук можете да въвъдете URL адреса на уеб сайта си и да разберете дали HTML кодът на страницата ви е оптимизиран за споделяне. Инструментът ще анализира маркирането ви за Facebook Open Graph, Google+ авторство, LinkedIn и Twitter картите. Резултатите ще ви представят най-общо как изглежда съдържанието ви, когато се споделя.

Social Oomph – Инструмент за продуктивност в Twitter, Facebook (профили, страници и групи), RSS, блогове и др. Лесно можете да насрочвате ъпдейти, да откривате качествени хора, с които да споделяте, както и да следите активност в социалните мрежи.

SocialBro – С този инструмент можете да управлявате и анализирате общността си в Twitter.

Sprout Social – Инструмент за управление на социални мрежи, създаден, за да помага на бизнесите да откриват нови клиенти и да увеличават присъствието си в социалните мрежи.

statigram – Анализ, управление и следене на показатели за Instagram.

Topsy – Търси съдържание, публикувано в Twitter и мрежата, сортирано по релевантност или дата.

Tweepi – Управлявайте и увеличавайте обхвата си в Twitter.

Tweetbot 3 – Приложение за Twitter за iPhone.

Tweet Charts – С този инструмент можете да генерирате отчети за всичко, което търсите в Twitter: хаштагове, думи, фрази, потребителски имена, URL адреси.

Tweetdeck – Вашият персонален браузър, който ви позволява да сте в час с всичко, което се случва в момента.

TweetLevel – TweetLevel изчислява кои са най-влиятелните хора, които туитват по определена тема.

Tweetstats – С този инструмент можете да си направите диаграма със статистики от Twitter, която включва туитове за един час, за месец, статистика с отговори и др.

Twellow – Директория за търсене на хора по области, в които са експерти, професия.

Tweriod – Tweriod ви помага да извлечете най-доброто от Twitter като ви казва кое е най-доброто време, в което да туитвате.

Twitter Counter – Предоставя ви ясен поглед върху статистиките ви от Twitter.

Twitterfeed – Предлага ви да туитва последните публикувани постове в блога ви.

Visible Technologies – Всичко за следенето и анализа на социалните мрежи.

Wefollow – Директория за известни хора, оценени от 0-100 от Twitter, Facebook, Instagram и Linkedin, организиране по интереси.

Инструменти за проучвания

Clicktools – Инструмент за събиране и обединяване на всички клиентски взаимодействия.

Google Consumer Surveys – Когато търсите отговори на въпросите, които вълнуват бизнеса ви, е необходимо да се обърнете към хората.

Instant.ly – С този инструмент можете да получите незабавен достъп до аудитория от повече от 12 млн. души, които са готови да отговорят на въпросите ви или да дадат своето мнение.

Survey Gizmo – Лесен за използване инструмент, който ви дава възможност да правите проучвания.

SurveyMonkey – Създавайте и публикувайте онлайн проучвания за минути. Следете резултатите графично в реално време.

Инструменти за изследване, оптимизация и тестване

BrowserStack – Уеб базирана услуга за тестване. С нея можете да забравите за настройки на виртуални машини и устройства.

BuiltWith – С този инструмент можете да откривате с какво е бил създаден даден сайт.

PageSpeed Tools – Анализирайте и оптимизирайте сайта си с помощта на най-добрите практики.

DomainsBot – Предложения за налични домейни, преглед в whois lookup и др.

DomainTools – Най-пълната и надеждна база от данни за Whois, име на домейн, DNS данни.

Five Second Test – Този инструмент ви помага да подобрите в детайли целевите си страници, като анализирате най-видимите елементи от дизайна им.

GTMetrix – Безплатен инструмент, който анализира скоростта на страницата ви.

HubSpot’s Marketing Grader – Безплатен инструмент за анализ и съвети за подобряване на маркетинговата ви стратегия.

Internet Archive – Дигитална библиотека, която предлага безплатен достъп до книги, филми и музика, както и до над 366 милиарда архивирани уеб страници.

Lucky Orange – Вижте как реално посетителите ползват сайта ви.

Open Hallway – Записвайте потребители отвсякъде, дистанционно или на място. Споделяйте видео резултати с клиенти и членове на екипа ви. Инструментът е изцяло уеб базиран.

Optimizely – Подобрете реализациите си чрез A/B тестване и други похвати, които Optimizely предоставя.

Peadig – Peadig комбинира възможностите на WordPress с тези на Bootstrap 3, за да можете да създавате, разработвате и подобрявате каквото пожелаете с лекота на вашия WordPress сайт.

QuickSprout’s Website Analyzer – Безплатен инструмент за измерване на SEO, социални мрежи, оптимизация за мобилни устройства и др.

Screaming Frog – Програмка, която обхожда връзки, изображения, CSS, скриптове и др. от SEO гледна точка.

SEO Browser – Бърз и ефективен инструмент за анализ, който ще ви помогне да изследвате и анализирате съставните части на една страница.

Site Auditor – С този инструмент можете да правите SEO одити, както и да откривате технически SEO проблеми, категоризирани в общо 7 групи.

Spyonweb.com – Въвеждате url адрес на даден сайт, код от google adsense или от google analytics и разбирате какви ресурси принадлежат на един и същи собственик.

TradeMarkia – Най-голямата търсачка за запазени търговски марки. Можете да търсите по марка, девиз или лого.

TrymyUI – С този инструмент можете да подобрите ползваемостта на сайта си. Възможност за тестване от реални хора.

Unbounce – С Unbounce можете да създавате целеви страници, които водят до голям брой реализации.

URI Valet – Проверяване на Server Header елементи. Преглед и сбита информация за много други различни параметри.

UserTesting.com – Онлайн тестване на ползваемостта.

The W3C Markup Validation Service – Лесна за използване услуга за валидиране на маркирането, базирана на SGML и XML парсъри.

Visual Website Optimizer – Софтуер за AB тестване с вградени карти с горещи точки (heatmaps).

WebPageTest – Безплатен тест на скоростта на сайта ви. Подробни съвети за оптимизация.

WhoRush – WhoRush (бивш AdsSpy) анализира повече от 130 млн. домейна, за да открие скрити връзки между тях.

YouGetSignal.com – Колекция от лесни за използване и ефективни мрежови инструменти.

Коментари