• Home
  • /оптимизация
  • /Свържете съдържанието си с профила в Google+ чрез rel=”author”

Свържете съдържанието си с профила в Google+ чрез rel=”author”

Свържете съдържанието си с профила си в Google+ чрез rel=”author” – превод на Link your content to a Google+ profile using rel=”author” – http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=2539557&topic=2371375

Най-лесният и надежден начин да активирате показването на информация за авторство в Google резултатите от търсенето е да предоставите потвърден имейл адрес на същия домейн, на който се намира съдържанието ви. Ако нямата имейл адрес на същия домейн обаче, можете да свържете съдържанието си с профила си в Google+, като следвате изброените на тази страница стъпки.

Процесът на свързване на вашето съдържание към профила ви в Google+ се състои от две стъпки. Първо, добавяте връзка от вашия уебсайт или страница към Google профила си. Второ, обновявате Google профила си като добавяте връзка обратно към сайта си.

1. Свържете съдържанието си с профила си в Google

Създайте връзка от страницата си към своя Google профил по следния начин:

  <a href="[profile_url]?rel=author">Google</a>

Тук трябва да замените частта [URL на профила ви] с url на профила ви, по подобие на:

  <a href="https://plus.google.com/101200534331275508416?rel=author>Google</a>

Връзката ви трябва да съдържа параметъра ?rel=author. Ако той липсва, Google няма да може да свърже съдържанието ви с профила ви в Google.

2. Създайте връзка към съдържанието си от профила си

Втората стъпка от процеса на потвърждаване (верификация) е да добавите реципрочна връзка от профила си към сайта/сайтовете, които вече сте обновили (стъпка 1).
За да добавите връзки към Google профила си:
1. Влезте в Google профила си (http://profiles.google.com/me)
2. Кликнете на Редактиране на профила (Edit profile)
3. Кликнете на секцията Сътрудничи на (Contributor To) вдясно (в зависимост от това колко снимки имате е възможно да ви се наложи да скролнете надолу, за да видите тази секция) и след това кликнете на Добавяне на персонализирана връзка (Add custom link)
4. Ако искате променете видимостта на връзката си и след това кликнете Запазване.

За да проверите маркирането (markup) и да видите какви данни за автор може да извлече Google от вашата страница, използвайте инструмента за тестване на структурирани данни тук: http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets

Инструментът може да разглежда само една страница засега, затова ще трябва да проверите страниците на автора и страниците на съдържанието по отделно, за да видите дали са свързани помежду си правилно.

One thought on “Свържете съдържанието си с профила в Google+ чрез rel=”author”

Коментари