[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="Статистики в Google + от Circlecount" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2013/10/Teodora-Petkova.jpg" ]

Статистики в Google + от Circlecount

Как да следите активността на профила си и да анализирате публикациите си в Google +

Circlecount eдин от уеб базираните инструменти, с които можете да следите статистиките на Google + профила си – брой на последователи, кръгове, в които сте включени, най-популярни публикации, история на акаунта ви и др.

Освен за статистика и анализ на собствените ви профил и страници, можете да ползвате инструмента и за да откривате страници и профили в Google + според интересите ви. В тази статия ще видите как да преглеждате основните данни за един личен профил.

Използването на инструмента е безплатно, а създаването на профил става чрез вписване с Google + профила ви. За да започнете да следите статистиките на профила си, е необходимо да добавите своя Google + ID на началната страница на CircleCount:

Circloscope Signin

Проверка на последователи и преглеждания

След като сте влезли в профила си в CircleCount, кликнете на You в горния десен ъгъл и изберете Your Profile. В тази секция е основната информация за вас (която сте попълнили в Google +), както и статистики за това на кое място е профилът ви по различни критерии.

CircleCount Your Profile

 

По-долу в същата секция ще видите и статистиките за:

Последователи

Броят на последователите ви, растежът на следването, преглежданията и растежът на преглежданията на профила ви (съответно за 7 дни, 1 месец и т.н.)

circlecount first

Следват данни за събитията, които сте посещавали и публичните кръгове, в които сте били включени.

Проследяване на публичните кръгове, от които сте част

Споделените кръгове са начин потребителите на платформата да препоръчват хора и/или страници в Google +. Всеки може да създаде свои кръгове и да ги сподели публично. Когато това става, включените профили или страници не получават известие в Google+, затова няма как да знаете за всички такива кръгове.

circlecount public circles

 

Публични постове

Секцията продължава с анализ на последните ви 50 публикации. Тук, до всеки пост, са включени и данни за означаванията с +1, коментарите и споделянията за съответния пост.

Можете да използвате тези метрики, за да видите кой тип постове получават ангажираността, която търсите. Кои публикации се коментират най-много, кои са най-споделяни от тях или кои генерират повече коментари и означавания с +1.

circlecount activity most shared posts

 

Търсене на определен пост

В CircleCount имате възможност и да търсите в постовете си.

circlecount search for a post

Любими постове с добавката за Chrome на CircleCount

С приставката на CircleCount за Chrome можете да събирате любимите си постове от Google + и да ги означавате с избрани от вас тагове за по-лесното им управление. Можете да започнете да събирате любими постове и директно в CircleCount тук.
circlecount add to favourite posts

 

Персонализирано класиране

Има много начини, по които да класиране профили и страници в CircleCount – по  брой на последователите,  по брой на преглежданията, по ангажираност и други.

С функционалността, наречена Custom Ranking, можете да зададете собствени критерии, по които да търсите. Те могат да бъдат брой на последователите, средна дължина на публикациите, страна, профили или страници, дата на последното публично споделяне, минимален брой символи в публикациите и др.

circlecount own criteria

 

Вижте повече за профилите, без да отваряте нов таб

С приставката за Chrome на CircleCount можете да виждате много лесно допълнителна информация за профила, от който се интересувате, само с едно преминаване на мишката през линка му. Както се вижда на екранната снимка, при преминаване на мишката през профила се показват броят на последователите на профила, датата на последния публичен пост, страната и друга информация.

circlecount add on info

С приставката виждате и историята на събирането на последователи на съответния профил или страница плюс базова информация:

circle count follower history

 

Това са само част от характеристиките на CircleCount, които можете да използвате безплатно, за да анализирате присъствието си в Google + и да се свържете с хора, които са най-близо до интересите и нишата ви. Можете да научите повече на уеб страницата на продукта или на страницата им в Google +.

Статията е подготвена по материали от второ ниво на PYB Academy, със съгласието и съдействието на Martin Shervington и Chris Macidis.

Коментари