[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="200+ инструмента за онлайн маркетинг от #Pubcon" link="" lightbox="yes" url="/wp-content/uploads/2013/11/kristi-hines.jpg" ]

200+ инструмента за онлайн маркетинг от #Pubcon

По статията на Кристи Хайнс (Kristi Hines) публикувана на 18 ноември, 2013 г. тук – http://www.iacquire.com/blog/200-online-marketing-tools-from-pubcon/

Ръководство за над 200 инструмента за анализиране, анализ на конкуренцията, съдържание, анализ на ключови думи, линкбилдинг, SEO, социални медии и други.

Обичате ли да научавате кои са най-новите и най-надеждни инструменти в индустрията? За себе си знам, че аз обичам. Затова и реших да направя бърз преглед на тазгодишните слайдове от Pubcon 2013 в Лас Вегас, за да разберете за какви инструменти говорят хората. Следващият списък е ръководство за всеки възможен инструмент, който би ви потрябвал за вашата онлайн маргетинг стратегия – от рекламата до тестването на уеб сайта.

Описанията за всеки инструмент са взети от интернет страниците им. Моля за извинение за възможни граматични несъответствия и грешки.

Инструменти за реклама и PPC

adAlysis – Уморени ли се от използването на многобройни таблици за анализиране на PPC реклами и ключови думи? adAlysis е за вас! adAlysis ще ви помогне да автоматизирате тестването на рекламите си и управлението на акаунта си.

Adbeat– “Открийте незабавно стратегията на всеки един онлайн рекламодател. Научете какво работи за тях и какво не работи. Използвайте техните резултати, за да харчите по-умно.

AdComparator– Ad Comparator е софтуеър за оптимизиране на рекламата, базиран на метода Taguchi Method.

AdWords Editor– AdWords Editor e безплатен инструмент, приложение на Google, което може да бъде изтеглено. С него ефективно могат да се управляват големи AdWords акаунти. Изтеглете кампаниите си, нанасяйте промени с мощни инструменти за редактиране, след коетокачeте промените в AdWords.

Google Display Planner– Планирайте следващата си

дисплей

кампания.

Site Scout– SiteScout е водеща рекламна платформа за маркетинг специалисти и агенции.

Affiliate Tools

Fraudlogix– Засичане и предпазване в реално време на измамни афилиейт програми.

HasOffers– HasOffers е софтуеър за проследяване на афилиейт програми. Следете и управлявайте своите партньорски програми. Предлага следене на неограничен брой афилиейти, бързо отчитане.

ImpactRadius – Impact Radius е най-пълната платформа за проследяване в света. Може да се използва един набор от показатели,

за да анализирате

медийно представяне.

LeadiD – Между продавачите и купувачите обикновено пламти или любов, или омраза. LeadiD води до 100% любов.

Scrubkit – Това е автоматизирана и мощна система за анализ, която помага при засичането на афилиейт измами.

Skimlinks – Реализирайте нов източник на приходи с автоматизиран афилиейт маркетинг. Инсталирайте Skimlinks за минути, за да печелите без усилия и неусетно от съдържанието на сайта си.

Viewbix – Viewbix ви позволява да добавяне интерактивни приложения (apps) към вашите видеа, които ангажират потребителите. Приложението наслагва динамично съдържание в горната част на YouTube видеата ви.

Viglinks– Автоматизирана технология за монетизация за издатели, блогъри, форуми, социални мрежи и приложения. Монетизирайте съществуващи връзки или оставете на нас да направим връзките.

Analytics

Bing Webmaster Tools– Регистрирайте се в Bing Webmaster Tools и подобрете представянето на уеб сайта си в търсенето. Вземете достъп до безплатни отчети, инструменти и ресурси.

CAKE– “SaaS платформа, която предоставя възможности за

Business intelligence.

ClickDensity– Clickdensity записва позицията на всеки клик на една страница, създавайки виртуална карта с горещи точки, отчитащи активността на посетителите – ценен инструмент за ползваемост.

Clicktale– Открийте всичко, което посетителите правят на уеб сайта ви. Записи на посетители, на движение на мишката,

горещи карти

(Heatmaps), тунели на реализациите

(Conversion Funnels).

CrazyEgg– Чрез картата с горещи точки на Crazy Egg, както и с отчетите за скролове, можете да разберете как посетителите ви биват ангажирани от вашия уеб сайт така, че да можете да увеличите реализациите си.

Google Analytics– Google Analytics ви позволява да измервате ROI на рекламата както и да следите своите Flash, video и

социални уеб сайтове и приложения.

Google Webmaster Tools– Google Webmaster Tools ви предоставя подробни отчети за видимостта на страниците ви в Google.

KISSmetrics – Дава ви знанието, от което имате нужда, за да вземате по-добри решения. KISSmetrics е революционна платформа за целия ви екип.

Seevolution– Нашите карти с горещи точки на кликовете ви позволяват да видите върху какво точно се кликва на сайта ви и по-важното – върху какво хората не кликват. По този начин можете да вземате информирани решения, за да оптимизирате сайта си и да увеличите реализациите си.

SilverBack– Софтуеър за тестване на ползваемостта на Guerrilla за дизайнери и разработчици.

Инструменти за следене на конкуренцията и за проучване

Alexa– Alexa предоставя информация за уебсайтове, включително за топ сайтове, статистики и показатели за интернет трафик, свързани връзки, онлайн ревюта, информация за контакти и оптимизация на търсенето.

Compete– Оптимизирайте вашия дигитален маркетинг, бизнес развитие, медийно планиране и стратегия за конкуренция с информацията на Compete за онлайн поведението на потребителите.

CPA Detective– CPA Detective предлага разкриване на афилиейт измами за вашия онлайн трафик. Инструментът работи с несравнима прецизност.

eBureau– eBureau осигурява решения за  прогнозно оценяване и анализ за маркетинг, кредитен риск, събираемост и др. за хора, които се занимават с многоканален маркетинг, компании за финансови услуги, интернет търговци и агенции.

Follow.net–  Ние правим следването на всичко, което прави конкуренцията ви онлайн, лесно.

Mixrank– Следене в реално време на водеща в бранша база от данни за дигитална реклама.

NerdyData– Търсене отвъд думите. NerdyData е нов тип търсачка, която ви позволява да правите комплексни проучвания на Мрежата, с помощта на изходен код [source code].

Neustar– Това е авторитетен, неутрален доставчик на информация и анализи в реално време за телекомуникационния, увеселителния, рекламния и маркетинговия браншове.

Quantcast– Quantcast осигурява безплатно измерване на демографските характеристики на аудиторията, както и реклама в реално време. Можете да търсите в сайта им за уеб и мобилен трафик, както и за мобилни статистики.

Research Central– Допълнете задълбочените си проучвания за ключови думи и домейни с данни от Moz, Majestic SEO и OpenCalais.

SEMRush– SEMRush  събира огромни количества данни за SERP за повече от 95 милиона ключови думи и 45 милиона домейни, включително: реклами и рекламни позиции от AdWords, органично позициониране за домейни и целеви страници, обем на търсене, CPC, конкуренция, брой резултати и още много.

SimilarWeb– Със SimilarWeb можете да изследвате най-важните източници на трафик за всеки сайт. Вижте всички показатели за ангажираност на конкурентните ви сайтове, също така техните източници на трафик.

Site Finder– Site Finder намира домейни за линкбилдинг кампанията ви с помощта на Majestic Citation SEO Flow и данни от mozRank, интегрирани в Raven Tools.

SpyFu– SpyFu издава тайната на маркетинга при търсенето на вашите най-успешните конкуренти. Можете да търсите за всякакви домейни и да видите всяко място, на което те се показват в Google. Може да се види всяка ключова дума за Adwords, всяко органично класиране, всяка вариация на реклама за последните 6 години.

WhatRunsWhere–WhatRunsWhere е услуга за следене на конкуренцията по отношение на купуването на медийно присъствие. Платформата помага за купуване на по-евтини кампании, откриване на нови източници на трафик и следене на намеренията на конкуренцията.

Инструменти за разработване и управление на съдържание

Balsamiq– Balsamiq е инструмент за създаване на схематична визия, фокусиран върху ползваемостта. С този инструмент могат лесно да се създават схематично представени идеи, които да се споделят с клиентите.

Buzzstream– BuzzStream е уеб-базиран софтуер, който помага на най-добрите световни търговци да популяризират своите продукти, услуги и съдържание с цел създаване на връзки, вдигане на шум около дадено нещо или изграждане на бранд.

Compendium– Поставяйки планирането на съдържание в един общ, интуитивен инструмент, базиран на календар, Compendium намалява стъпките, които трябва да бъдат извървени, когато се планира съдържание. По този начин редакторският процес става по-лесен и по-ефективен от всякога. Compendium също прави възможно съдържанието ви да бъде съобразено с основните целеви групи и бизнес приоритетите ви.

Confluence–  С този инструмент можете да дадете на екипа си място, на което да сподели и намира информация. Място, където служителите да си сътрудничат и да работят – съдържа бележки за срещи, списъци с файлове, решения, споделени връзки, въобще всичко.

 • Content Analysis Tool – Т. нар. CAT създава автоматизирани  “складове” със съдържание за създатели на стратегии за съдържание, UX архитекти, мениджъри на съдържание. С този инструмент одитът и анализът на съдържанието на един уеб сайт са бързи и лесни.
 • Contently– Contently предоставя възможност на журналисти и марки да ангажират аудиториите си със завладяващо съдържание.
 • Copyscape– Чрез Copyscape можете да правите безплатна проверка за плагиатство. Софтуерът ви позволява да откривате дублирано съдържание и да проверявате оригиналността на вашите статии.
 • DivvyHQ – Инструмент за планиране и създаване на съдържание, който работи толкова здраво, колкото и вие. Инструментът е лесен, интуитивен и гъвкав.
 • Easy Content Templates– Easy Content Templates е плъгин за WordPress, който позволява създаване на шаблони за съдържание, които бързо могат да бъдат приложени на съществуващи публикации или страници.
 • Google Fusion Tables– Fusion Tables е експериментално уеб приложение за визуализация на данни, с което можете да събирате, визуализирате и споделяте големи количества данни.
 • Google Xpath– С помощта на този инструмент можете да извличате,  редактирате и оценявате XPath заявки с лекота.
 • Grammarly – Проверка на граматика, правопис и проверка за плагиатски текстове (на английски).
 • Guest Blogging Query Generator– В този инструмент можете да въведете ключови думи, за да намерите възможности за гост-публикации в други блогове.
 • Infogr.am– С този инструмент можете да създадете повече от 30 вида диаграми от най-различно естество.
 • Kapost– Платформа за маркетинг чрез съдържание. Можете да я използвате, за да създаване съдържание, което да привлича повече посетители и нови продажби.
 • Kuler– С Kuler  можете да създавате цветови схеми или да разглеждате хиляди цветови комбинации, част от общността на Kuler
 • LucidCharts– Lucidchart е вашето решение за визуална комуникация. Диаграми, скици, модели и много други визуализации.
 • Meme Generator– Meme Generator е първият онлайн генератор на meme (описване на дадена идея). Разглеждайте най-популярните meme в интернет и създавайте свои.
 • Mindjet– Mindjet е виртуално табло, което е подходящо за сътрудничество и управление на проекти.
 • Mural.ly– Най-лесният начин за творческите екипи да обмислят, обсъждат, организират и представят своите идеи.
 • MyBlogGuest– My Blog Guest  е свободна общност, която свърза хората, които пишат блог-публикации със собствениците на блогове.
 • Open Calais– Calais е бързо развиващ се инструментариум от възможности, който ви позволява да внедрите в блога си семантична функционалност и система за управление на съдържание.
 • Piktochart– С този инструмент можете без предварителни знания да създавате инфографики.
 • Plagtracker– Безплатен софтуер за проследяване на плагиатство, с прецизни и лесни за създаване и ползване отчети.
 • PressBooks– С този инструмент можете лесно да създавате електронни книги, PDF- и и други формати.
 • Prezi– Prezi е облачна платформа, с която можете да правите презентации и различни табла за представяне.
 • Scribe– Софтуер за оптимизация на съдържание за онлайн маркетинг и SEO.
 • SEO Title Tag Plugin– Чрез SEO Title Tag ще можете много лесно да оптимизирате елементи като: title tag, meta description и др.
 • Skyword– Skyword ви предлага всичко, от което се нуждаете, за да достигнете до аудиторията си и да я ангажирате с оригинално съдържание, създадено да успее в социалните мрежи.
 • Storybird– Тук можете да публикувате своите истории, да продавате изкуство и да се свързвате с почитателите си.
 • Storyboard That– Невероятно забавен, безплатен и лесен за използване онлайн инструмент за създаване на сториборд.
 • Tagcrowd– С този инструмент можете да създадете собствен облак от тагове от всеки един текст, за да визуализирате честотата на използване на думите.
 • Textbroker– Тук плащате на брой поръчани думи.
 • Trello– Безплатен инструмент, много подходящ за управление на проекти.
 • TouchGraph– Позволява създаването на интерактивни диаграми, идеален за организиране на връзки и създаване на мисловни карти.
 • Tynt– Tynt позволява капитализирането на най-често използвания в мрежата метод  copy & paste.
 • Visual.ly– Най-голямата общност за инфографики и визуализация на данни.
 • WP Editorial Calendar– С този календар можете да управлявате ефективно публикациите си на сайта.
 • WriterAccess– Място, което свързва клиенти с автори на свободна практика, с помощта на облачна технология.
 • Yutongo– Приложение, с което можете да си сътрудничите с множество креативни хора по света, както и с членовете на своя екип.
 • Zemanta– Zemanta препоръчва вашето съдържание на разнообразна мрежа от общности, ангажирани в мрежата, носейки нови читатели към сайта ви.

Обичате ли да научавате кои са най-новите и най-надеждни инструменти в индустрията? За себе си знам, че аз обичам. Затова и реших да направя бърз преглед на тазгодишните слайдове от Pubcon 2013 в Лас Вегас, за да разберете за какви инструменти говорят хората. Следващият списък е ръководство за всеки възможен инструмент, който би ви потрябвал за вашата онлайн маргетинг стратегия – от рекламата до тестването на уеб сайта.

Описанията за всеки инструмент са взети от интернет страниците им. Моля за извинение за възможни граматични несъответствия и грешки.

Инструменти за реклама и PPC

adAlysis – Уморени ли се от използването на многобройни таблици за анализиране на PPC реклами и ключови думи? adAlysis е за вас! adAlysis ще ви помогне да автоматизирате тестването на рекламите си и управлението на акаунта си.

Adbeat– “Открийте незабавно стратегията на всеки един онлайн рекламодател. Научете какво работи за тях и какво не работи. Използвайте техните резултати, за да харчите по-умно.

AdComparator– Ad Comparator е софтуеър за оптимизиране на рекламата, базиран на метода Taguchi Method.

AdWords Editor– AdWords Editor e безплатен инструмент, приложение на Google, което може да бъде изтеглено. С него ефективно могат да се управляват големи AdWords акаунти. Изтеглете кампаниите си, нанасяйте промени с мощни инструменти за редактиране, след коетокачeте промените в AdWords.

Google Display Planner– Планирайте следващата си

дисплей

кампания.

Site Scout– SiteScout е водеща рекламна платформа за маркетинг специалисти и агенции.

Affiliate Tools

Fraudlogix– Засичане и предпазване в реално време на измамни афилиейт програми.

HasOffers– HasOffers е софтуеър за проследяване на афилиейт програми. Следете и управлявайте своите партньорски програми. Предлага следене на неограничен брой афилиейти, бързо отчитане.

ImpactRadius – Impact Radius е най-пълната платформа за проследяване в света. Може да се използва един набор от показатели,

за да анализирате

медийно представяне.

LeadiD – Между продавачите и купувачите обикновено пламти или любов, или омраза. LeadiD води до 100% любов.

Scrubkit – Това е автоматизирана и мощна система за анализ, която помага при засичането на афилиейт измами.

Skimlinks – Реализирайте нов източник на приходи с автоматизиран афилиейт маркетинг. Инсталирайте Skimlinks за минути, за да печелите без усилия и неусетно от съдържанието на сайта си.

Viewbix – Viewbix ви позволява да добавяне интерактивни приложения (apps) към вашите видеа, които ангажират потребителите. Приложението наслагва динамично съдържание в горната част на YouTube видеата ви.

Viglinks– Автоматизирана технология за монетизация за издатели, блогъри, форуми, социални мрежи и приложения. Монетизирайте съществуващи връзки или оставете на нас да направим връзките.

Analytics

Bing Webmaster Tools– Регистрирайте се в Bing Webmaster Tools и подобрете представянето на уеб сайта си в търсенето. Вземете достъп до безплатни отчети, инструменти и ресурси.

CAKE– “SaaS платформа, която предоставя възможности за

Business intelligence.

ClickDensity– Clickdensity записва позицията на всеки клик на една страница, създавайки виртуална карта с горещи точки, отчитащи активността на посетителите – ценен инструмент за ползваемост.

Clicktale– Открийте всичко, което посетителите правят на уеб сайта ви. Записи на посетители, на движение на мишката,

горещи карти

(Heatmaps), тунели на реализациите

(Conversion Funnels).

CrazyEgg– Чрез картата с горещи точки на Crazy Egg, както и с отчетите за скролове, можете да разберете как посетителите ви биват ангажирани от вашия уеб сайт така, че да можете да увеличите реализациите си.

Google Analytics– Google Analytics ви позволява да измервате ROI на рекламата както и да следите своите Flash, video и

социални уеб сайтове и приложения.

Google Webmaster Tools– Google Webmaster Tools ви предоставя подробни отчети за видимостта на страниците ви в Google.

KISSmetrics – Дава ви знанието, от което имате нужда, за да вземате по-добри решения. KISSmetrics е революционна платформа за целия ви екип.

Seevolution– Нашите карти с горещи точки на кликовете ви позволяват да видите върху какво точно се кликва на сайта ви и по-важното – върху какво хората не кликват. По този начин можете да вземате информирани решения, за да оптимизирате сайта си и да увеличите реализациите си.

SilverBack– Софтуеър за тестване на ползваемостта на Guerrilla за дизайнери и разработчици.

Инструменти за следене на конкуренцията и за проучване

Alexa– Alexa предоставя информация за уебсайтове, включително за топ сайтове, статистики и показатели за интернет трафик, свързани връзки, онлайн ревюта, информация за контакти и оптимизация на търсенето.

Compete– Оптимизирайте вашия дигитален маркетинг, бизнес развитие, медийно планиране и стратегия за конкуренция с информацията на Compete за онлайн поведението на потребителите.

CPA Detective– CPA Detective предлага разкриване на афилиейт измами за вашия онлайн трафик. Инструментът работи с несравнима прецизност.

eBureau– eBureau осигурява решения за  прогнозно оценяване и анализ за маркетинг, кредитен риск, събираемост и др. за хора, които се занимават с многоканален маркетинг, компании за финансови услуги, интернет търговци и агенции.

Follow.net–  Ние правим следването на всичко, което прави конкуренцията ви онлайн, лесно.

Mixrank– Следене в реално време на водеща в бранша база от данни за дигитална реклама.

NerdyData– Търсене отвъд думите. NerdyData е нов тип търсачка, която ви позволява да правите комплексни проучвания на Мрежата, с помощта на изходен код [source code].

Neustar– Това е авторитетен, неутрален доставчик на информация и анализи в реално време за телекомуникационния, увеселителния, рекламния и маркетинговия браншове.

Quantcast– Quantcast осигурява безплатно измерване на демографските характеристики на аудиторията, както и реклама в реално време. Можете да търсите в сайта им за уеб и мобилен трафик, както и за мобилни статистики.

Research Central– Допълнете задълбочените си проучвания за ключови думи и домейни с данни от Moz, Majestic SEO и OpenCalais.

SEMRush– SEMRush  събира огромни количества данни за SERP за повече от 95 милиона ключови думи и 45 милиона домейни, включително: реклами и рекламни позиции от AdWords, органично позициониране за домейни и целеви страници, обем на търсене, CPC, конкуренция, брой резултати и още много.

SimilarWeb– Със SimilarWeb можете да изследвате най-важните източници на трафик за всеки сайт. Вижте всички показатели за ангажираност на конкурентните ви сайтове, също така техните източници на трафик.

Site Finder– Site Finder намира домейни за линкбилдинг кампанията ви с помощта на Majestic Citation SEO Flow и данни от mozRank, интегрирани в Raven Tools.

SpyFu– SpyFu издава тайната на маркетинга при търсенето на вашите най-успешните конкуренти. Можете да търсите за всякакви домейни и да видите всяко място, на което те се показват в Google. Може да се види всяка ключова дума за Adwords, всяко органично класиране, всяка вариация на реклама за последните 6 години.

WhatRunsWhere–WhatRunsWhere е услуга за следене на конкуренцията по отношение на купуването на медийно присъствие. Платформата помага за купуване на по-евтини кампании, откриване на нови източници на трафик и следене на намеренията на конкуренцията.

Инструменти за разработване и управление на съдържание

Balsamiq– Balsamiq е инструмент за създаване на схематична визия, фокусиран върху ползваемостта. С този инструмент могат лесно да се създават схематично представени идеи, които да се споделят с клиентите.

Buzzstream– BuzzStream е уеб-базиран софтуер, който помага на най-добрите световни търговци да популяризират своите продукти, услуги и съдържание с цел създаване на връзки, вдигане на шум около дадено нещо или изграждане на бранд.

Compendium– Поставяйки планирането на съдържание в един общ, интуитивен инструмент, базиран на календар, Compendium намалява стъпките, които трябва да бъдат извървени, когато се планира съдържание. По този начин редакторският процес става по-лесен и по-ефективен от всякога. Compendium също прави възможно съдържанието ви да бъде съобразено с основните целеви групи и бизнес приоритетите ви.

Confluence–  С този инструмент можете да дадете на екипа си място, на което да сподели и намира информация. Място, където служителите да си сътрудничат и да работят – съдържа бележки за срещи, списъци с файлове, решения, споделени връзки, въобще всичко.

 • Content Analysis Tool – Т. нар. CAT създава автоматизирани  “складове” със съдържание за създатели на стратегии за съдържание, UX архитекти, мениджъри на съдържание. С този инструмент одитът и анализът на съдържанието на един уеб сайт са бързи и лесни.
 • Contently– Contently предоставя възможност на журналисти и марки да ангажират аудиториите си със завладяващо съдържание.
 • Copyscape– Чрез Copyscape можете да правите безплатна проверка за плагиатство. Софтуерът ви позволява да откривате дублирано съдържание и да проверявате оригиналността на вашите статии.
 • DivvyHQ – Инструмент за планиране и създаване на съдържание, който работи толкова здраво, колкото и вие. Инструментът е лесен, интуитивен и гъвкав.
 • Easy Content Templates– Easy Content Templates е плъгин за WordPress, който позволява създаване на шаблони за съдържание, които бързо могат да бъдат приложени на съществуващи публикации или страници.
 • Google Fusion Tables– Fusion Tables е експериментално уеб приложение за визуализация на данни, с което можете да събирате, визуализирате и споделяте големи количества данни.
 • Google Xpath– С помощта на този инструмент можете да извличате,  редактирате и оценявате XPath заявки с лекота.
 • Grammarly – Проверка на граматика, правопис и проверка за плагиатски текстове (на английски).
 • Guest Blogging Query Generator– В този инструмент можете да въведете ключови думи, за да намерите възможности за гост-публикации в други блогове.
 • Infogr.am– С този инструмент можете да създадете повече от 30 вида диаграми от най-различно естество.
 • Kapost– Платформа за маркетинг чрез съдържание. Можете да я използвате, за да създаване съдържание, което да привлича повече посетители и нови продажби.
 • Kuler– С Kuler  можете да създавате цветови схеми или да разглеждате хиляди цветови комбинации, част от общността на Kuler
 • LucidCharts– Lucidchart е вашето решение за визуална комуникация. Диаграми, скици, модели и много други визуализации.
 • Meme Generator– Meme Generator е първият онлайн генератор на meme (описване на дадена идея). Разглеждайте най-популярните meme в интернет и създавайте свои.
 • Mindjet– Mindjet е виртуално табло, което е подходящо за сътрудничество и управление на проекти.
 • Mural.ly– Най-лесният начин за творческите екипи да обмислят, обсъждат, организират и представят своите идеи.
 • MyBlogGuest– My Blog Guest  е свободна общност, която свърза хората, които пишат блог-публикации със собствениците на блогове.
 • Open Calais– Calais е бързо развиващ се инструментариум от възможности, който ви позволява да внедрите в блога си семантична функционалност и система за управление на съдържание.
 • Piktochart– С този инструмент можете без предварителни знания да създавате инфографики.
 • Plagtracker– Безплатен софтуер за проследяване на плагиатство, с прецизни и лесни за създаване и ползване отчети.
 • PressBooks– С този инструмент можете лесно да създавате електронни книги, PDF- и и други формати.
 • Prezi– Prezi е облачна платформа, с която можете да правите презентации и различни табла за представяне.
 • Scribe– Софтуер за оптимизация на съдържание за онлайн маркетинг и SEO.
 • SEO Title Tag Plugin– Чрез SEO Title Tag ще можете много лесно да оптимизирате елементи като: title tag, meta description и др.
 • Skyword– Skyword ви предлага всичко, от което се нуждаете, за да достигнете до аудиторията си и да я ангажирате с оригинално съдържание, създадено да успее в социалните мрежи.
 • Storybird– Тук можете да публикувате своите истории, да продавате изкуство и да се свързвате с почитателите си.
 • Storyboard That– Невероятно забавен, безплатен и лесен за използване онлайн инструмент за създаване на сториборд.
 • Tagcrowd– С този инструмент можете да създадете собствен облак от тагове от всеки един текст, за да визуализирате честотата на използване на думите.
 • Textbroker– Тук плащате на брой поръчани думи.
 • Trello– Безплатен инструмент, много подходящ за управление на проекти.
 • TouchGraph– Позволява създаването на интерактивни диаграми, идеален за организиране на връзки и създаване на мисловни карти.
 • Tynt– Tynt позволява капитализирането на най-често използвания в мрежата метод  copy & paste.
 • Visual.ly– Най-голямата общност за инфографики и визуализация на данни.
 • WP Editorial Calendar– С този календар можете да управлявате ефективно публикациите си на сайта.
 • WriterAccess– Място, което свързва клиенти с автори на свободна практика, с помощта на облачна технология.
 • Yutongo– Приложение, с което можете да си сътрудничите с множество креативни хора по света, както и с членовете на своя екип.
 • Zemanta– Zemanta препоръчва вашето съдържание на разнообразна мрежа от общности, ангажирани в мрежата, носейки нови читатели към сайта ви.

Следва продължение

Коментари