[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="Интервю с Майк Рам (РамСофт)" link="" lightbox="yes" url="http://seoconference.net/wp-content/uploads/2012/12/Mike-4-1.jpg" ]

Интервю с Майк Рам (РамСофт)

Майк РамИнтервю с Майк Рам от РамСофт за SEO конференция 2013.

1. Кога и как започнахте да се занимавате със социални мрежи и интернет маркетинг ?

– През 2007 година открих силата на блоговете и социалните мрежи и започнах своя собствен бизнес. Оттогава насочих всичките си маркетингови усилия в интернет и по метода на пробите и грешките започнах първо да маркетирам своите услуги, а впоследствие – и на други фирми. Първата ми стъпка в посока SEO беше решението ми да използвам името Майк Рам в интернет, което се превърна автоматично в бранд, тъй като е уникално. Рожденото ми име се оказа неподходящо, тъй като в Мрежата имам твърде много съименници, с които не можех да се преборя за челна позиция в търсачката.

2. Какви са очакванията Ви за промените в Google през настоящата година? На кои показатели Google ще държи най-много при определяне на качеството на сайтовете?

– Не мога да правя предвиждания, но напълно одобрявам посоката, в която компанията се движи по отношение на търсенето. Смятам, че е правилно да се поощрява създаването на уникално, полезно авторско съдържание в Интернет и да се наказват всякакви опити за шмекеруване и мамене на системата.

3. Кои са най-често срещаните грешки от страна на клиентите, които търсят помощ от Вас за интернет сайтове ?

– Клиентите най-често не осъзнават, че позицията, която получават в търсачката по отношение на някаква клюова дума, е оценка на авторитета на техния сайт. А авторитет са гради бавно и трябва да се поддържа постоянно. Не можеш да лежиш на стара слава – ако не подържаш сайта си в актуалност, винаги ще се намери някой конкурент, който да те измести.

4. За какво ще говорите на SEO конференция 2013 ?

– Темата ми е за управлението на SEO проекти – какви цели да си поставим при оптимизация на сайта и какви резултати да очакваме. Искам да помогна на хората да си съставят реалистични и постижими цели при изграждането на един сайт и след това да работят в правилната посока, за да ги постигнат. Не може всяка страница да се позиционира на първо място в резултатите от търсенето, но можем да направим така, че да излезем на достатъчно добри позиции при определени ключови фрази, така че да постигнем своите бизнес цели. Ако управляваме проекта си разумно и реалистично, ще получим завидни успехи в бизнеса.

Майк Рам работи като консултант и лектор по управление на проекти в своята собствена фирма РамСофт. От 2007 г е активен блогър и интернет ентусиаст. Пренасочва своите интереси в областта на интернет маркетинга и понастоящем се занимава с консултации по изграждане на уеб сайтове, копирайтинг и оптимизация за търсачки. Поддържа и личните блогове „The Man On The Silver Mountain” и „Спри и помисли!“.

Можете да намерите Mike Ramm в Google+, Facebook, Twitter, LinkedIn

One thought on “Интервю с Майк Рам (РамСофт)

Коментари