[imageeffect type="shadowreflection" align="alignleft" width="150" height="150" alt="Интервю с Иво Апостолов (bTV)" link="" lightbox="yes" url="http://seoconference.net/wp-content/uploads/2012/11/picture.jpg" ]

Интервю с Иво Апостолов (bTV)

Иво Апостолов Интервю с Иво Апостолов от bTV Media Group за SEO конференция 2013

1. Кога и как започнахте да се занимавате с интернет маркетинг ?

Много е трудно да се каже, защото според мен „занимаването” е част от обичайните процеси в интернет бизнеса, макар да еволюира през годините. В този ред на мисли, вероятно трябва да посоча 2009 година, макар и много преди това да съм творил в сферата.

2. Какви са очакванията Ви за промените в Google през настоящата година? На кои показатели Google ще държи най-много при определяне на качеството на сайтовете?

На същите показатели, на които е държал винаги. Критериите на търсачката не се променят твърде съществено през годините. Променят се единствено технологиите, чрез които Google успява да отчита тези показатели. Колко говорят за дадено нещо хората, дали към самото търсене се асоциира конкретен бранд или брандове, релевантност на заглавия, съдържание (включително снимки и видео), асоцииране на това съдържание към конкретни хора или компании.

С годините и опита, алгоритмите на Google просто успяват все по-добре да анализират тази информация, а и количеството на информацията, която се ползва за анализ се увеличава.

3. Кои са най-често срещаните грешки от страна на клиентите, които търсят помощ от Вас за интернет сайтове?

Подценяването на силата на заглавието. Ако потребителят не е привлечен от заглавието на дадена страница, много трудно би било да го привлечете по някакъв друг начин.
Дори и даден сайт да е на челни позиции, ако заглавието не е атрактивно, той може да губи от потенциалния си трафик, макар и да е първи, втори или трети.

4. За какво ще говорите на SEO конференция 2013?

За влиянието на други дигитални канали за комуникация (телевизия) върху класирането в Google.

Иво Апостолов се занимава с разработване и управление на онлайн проекти, включително в сферата на онлайн разплащанията и електронната търговия. Иво е съсобственик и мениджър на един от първите сайтове за групово пазаруване в България – СЛОН.БГ, продаден по-късно на Офертомат. Разполага с богат опит в сферата на финансите, финансовото управление, управлението на информационни системи и проекти.

Можете да се свържете с Иво Апостолов в Google+, Facebook, Twitter, LinkedIn

2 thoughts on “Интервю с Иво Апостолов (bTV)

Коментари