SEO - оптимизация на сайтове за търсачки

SEOM предлага професионални SEO услуги, маркетинг и оптимизация на сайт за търсачки. SEO курсове, консултации и обучения

Какво е SEO?

SEO е абревиатура на search engine optimization , което се превежда като оптимизация за търсачки (оптимизация за търсещи машини). Целта е максимално добро позициониране на един уеб сайт в органичните резултати при търсене. Оптимизацията е част от интернет маркетинга и е в основата на SEM (Search Engine Markerting), който все по-често се свързва само с платените резултати.

Сайтовете, които се показват по-напред в резултатите на търсачките, са по-често посещавани и в резултат на това се радват на по-голям трафик. Добрата SEO компания винаги прави проучване на ключовите думи, конкуренцията и техническите аспекти на сайта на клиентите си и на базата на резултатите изготвя индивидуална стратегия, основана на всички налични възможности. Оптимизацията може да включва техническа работа, работа по съдържанието, link building, както и разнообразни креативни кампании.

Защо да изберем SEOM ?

SEO конференция SEOMSEOM (СЕОМ ООД) е сред най-предпочитаните в България компании за SEO (оптимизация за търсачки). Ние разполагаме с опитен екип от висококвалифицирани специалисти с многогодишен опит, които имат зад гърба си множество успешни уеб проекти, чудесно позиционирани по хиляди ключови думи в търсачките.

SEOM е компания с традиции в бранша и позитивен имидж в сферата на обслужването на клиенти, а нашите експерти се отличават с висок професионализъм при оптимизацията на всеки проект, в който участват. Ние предлагаме на своите клиенти прозрачни SEO услуги, включващи оптимизиране на уеб сайтове за търсещите машини, които са специално съобразени с техните нужди и предпочитания. Освен това, ние предоставяме на клиентите си възможност постоянно да следят позициите на своя уеб сайт в най-големите търсачки, чрез изготвянето на подробни доклади.

С отлични познания и усет към ефективното бизнес проучване и точния анализ на конкуренцията, нашият екип селектира информация, която надминава стандартното събиране на данни. Стратегическите препоръки, които даваме на своите клиенти, целят максимално въздействие и навременни действия, от които да получите желаната възвръщаемост на инвестицията (ROI).

Търсенето на нашите услуги винаги е голямо. Често български и чуждестранни водещи марки се обръщат към нас за консултации за своята SEO стратегия.

SEO Google Maps
Вижте по-голяма карта на SEOM

От какво зависи позицията на сайта в търсачките?

Факторите, които определят позиционирането на всеки уебсайт в търсещите машини са много и от различно естество (над 200 при Google). За да се направи оптимално полезен SEO план, се разглеждат всички, като акцентът в началото е върху т.нар. on site елементи. В най-общ смисъл те включват достъпност на сайта за ботове, анализ на сайта, на съдържанието, както и неговото влияние върху онлайн потребителите. Това обаче далеч не изчерпва работата по контента, защото идва ред на проверка на заглавията и описанията или heading, title и meta description. И разбира се, нямам как да не обърнем внимание на връзките. Входящите връзки са елементът, според който търсещите машини измерват „стойността“ на един сайт. Ние ще предложим и приложим най-добрите методи, за да бъде вашият връзките към сайта ви максимално ефикасни. И то за дълго време. Така ще печелите повече.

Стратегия
Да се разработи успешна стратегия за оптимизацията на един сайт е процес, който включва много компоненти. От една страна са търсещите машини като Google, Яндекс и Bing с непрекъснатите промени в алгоритмите. От другата страна са спецификата на конкретната ниша и поведението на потребителите. Целта на екипа на SEOM е една, а именно да превърне оптимизацията в печеливша инвестиция. Ние проверяваме всички ниши на съответния бизнес, прибавяме и продуктовото търсене във всичките му разновидности – SERP, локално търсене, търсене на изображения и видео …

Индивидуалните SEO решения
Всеки онлайн бизнес и респективно сайт имат свои специфики на развитие и те дават отражение на неговото място в търсачките. За да печелите е нужно да се разработи конкретна SEO стратегия. Тя е уникална за индивидуалния клиент и не може да бъде копирана. Всеки фактор, който влияе на позиционирането се използва като лост – създаване на уникално съдържание, премахване на дублирани страници, избор на правилните входящи връзки (link building) или анализ на URL структурата. Миксът от всички тези елементи е рецептата за успех на един сайт.

Безопасност при оптимизация
Знаете ли какво е white hat SEO? Екипът на SEOM работи само и единствено съобразявайки се с легалните техники за оптимизация и дава гаранция за прозрачността на всяко свое действие. Ние познаваме добре лошите практики и именно затова никога няма да ви предложим пренаписване на статии, пренасищане с ключови думи, спам под каквато и да е форма или скриване на съдържание. От тези дейности може да имате краткотраен успех, но накрая сайтът ще бъде наказан. Безопасността на нашите клиенти е цел, с която никога няма да направим компромис.

Ключовите думи
Всяка добра SEO кампания започва с проучване на ключовите думи и фрази. Ако започнете без необходимите проучвания и анализ на фразите или с повърхностни заключения, има опасност да изградите цялата си стратегия върху догадки. Това обикновено води до слаби резултати за сайта и недостатъчно добро представяне на бранда ви в интернет, и струва много загубено време и пари. След като знаем какви са конкретните цели, се появява и нуждата от разработване на пригодена точно към тези цели SEO стратегия.

Затова в работата на SEOM правилният избор на ключовите думи е от изключително значение. Всяко последващо действие е надграждане от техния ефект. Включително цялостната SEO стратегия. В този процес няма универсална фраза, която да ви донесе трафик и печалба и това е добра новина, защото разширяването на обхвата на ключовите думи ( т.нар. Long tail) ще ви гарантира много по-стабилно присъствие на челните места при търсене.

Съдържанието
Вашето съдържание е ключовият елемент за популярността на сайта ви и съответно основното нещо, с което ще се занимаваме през цялото време.

Входящите връзки

Връзките са онзи обмен на съдържание между сайтовете, който ги прави интересни за потребителите и изключително важни за търсачките. Ако не сте сигурни дали посетителите на вашия сайт споделят видяното, потърсете нашите услуги. Връзките ви могат да бъдат качествени и многобройни. А това ще доведе до стабилно изкачване нагоре в резултатите.

След като сме оптимизирали даден сайт, ние не спираме до там. Нашите експерти постоянно търсят начини да повишават позициите на сайта ви месец след месец посредством качествен линк билдинг (link building). Екипът на SEOM е специализиран в модерните link building стратегии и ще се свърже с необходимите източници, за да получавате постоянно нарастващ брой качествени връзки.

Продължаващата оптимизация
Оптимизацията не е еднократно действие, тя е процес, който продължава непрекъснато. Изкачването на един сайт до добри позиции е само началото и от тук нататък започва много важната работа по анализиране на потребителското поведение. Какви са посещенията? Има ли хора, които се връщат периодично? Колко страници са разглеждани за едно влизане? Отговорът на тези и много други въпроси е част от една оптимизационна стратегия. За щастие Google са автори на един страхотен инструмент за проследяване на всичко това. Той се нарича Google Analytics и става все по-популярен сред уеб специалистите. Неговите резултати могат да са от много голяма помощ за анализиране и избора на правилните SEO техники.

Съвместна работа
Оптимизирането изглежда примамливо за мнозина, но изисква време и умение – фактори,с които не разполага всеки бизнес. Затова ние можем да предложим съвместно реализиране на SEO концепцията със служител на клиента. Екипната дейност често носи много по-добри резултати, затова винаги сме готови да предложим помощ, обучение или консултация, съвет или работещо решение. Фирмените обучения са друго средство, с което можем да помогнем. Не забравяйте, че целта ни една – успехът на вашия сайт. SEOM организира и ежемесечни SEO курсове за начинаещи, напреднали и експерти.

Специалист от SEOM
Няма как да не адмирираме всяко намерение за онлайн развитие и по-добро позициониране в търсещите машини. Ако нямате достатъчно квалифициран служител, който може да поеме тази дейност, екипът на SEOM разполага със собствени експерти, които са готови да помогнат с всичко – работа по сайта, създаване на успешно съдържание, както и толкова важното изграждане на връзки към него (link building). Тази поддръжка и мониторинг се извършват непрекъснато. Разбира се, нашите стратегии са гъвкави и винаги сме готови да добавим някой нов фактор, който би увеличил стойността на сайта.

Изкушението
Напомняме, че челните позиции в търсачките не са трябва да са крайна цел. Конкурентите ви ще следят всяко едно действие по сайта, може би знаете това. Наблюдение обаче можете да очаквате и от екипите на търсещите машини, които се грижат всеки резултат да е постигнат по честен и коректен начин. Ние гарантираме, че действията, с които позиционираме клиентските проекти спазват точно правилата и етиката на търсачките.

Позволените техники
Вече няколко пъти стана дума за това, че е важно да се ползват само позволени от търсачките техники. Причините за това са много и сред тях най-важна е сигурността на сайта. В противен случай следват наказания. Нерядко към услугите на SEOM се обръщат собственици на компрометирани вече сайтове. „Лечението“ на такива страници отнема много време и ресурси. Нужна е много работа, за да се върне нивото на изгубените трафик и продажби.

Огнян МладеновКакво всъщност ви предлага SEOM ?
Вашата SE оптимизация ще бъде направена чрез доказано успешни инструменти и практики от висококвалифицирани специалисти. Позиционирането на челни места в търсачките ще повиши трафика, ще донесе повече посетители и респективно продажби. И така от нас можете да очаквате:

Анализ. Познаването на конкурентната онлайн среда, в която се развивате ще помогне да се изберат правилните ключови думи и изрази, с които да излезете пред всички сайтове в нишата.

Съвети. Всички препоръки и съвети, които ще получите са насочени към подобряване на сайта. Те са работещи формули.

Решения. Екипът на Огнян Младенов е изграден от безупречни професионалисти с огромен практически опит. Ние даваме работещи решения, доказани при стотици успешни кампании и клиенти.

Резултати. Ако целите само са се изкачите на първа страница, то означава, че нямате сериозни намерения. Ние ще предложим методи, според които ще можете да бъдете на водещи позиции, да се позиционирате по правилните ключови думи и да изградите успешна link building кампания.

Консултации със SEOM
Започнем ли съвместна работа, със сигурност ще се наложи да проведем няколко срещи. На тях ще стане ясно какво целите с вашия сайт. Нашите въпроси са конкретни и ще дадат насоки за това как сами оценявате бизнеса си, кои са неговите предимства и как да постигнем вашите цели. Възможно е да се обърнете към SEOM и за конкретен проблем или кампания. Ние се отнасяме изключително сериозно към всяко запитване, бъдете сигурни, че ще анализираме състоянието на сайта по възможно най-добрия начин.

Стойност на SEO услугата
Изработването на SEO стратегия за сайт е сериозна дейност и нейната стойност се определя от целите, които се търсят, от пазарната ниша, от позицията на сайта. Цените, които ще получите отразяват точно моментното състояние на вашия онлайн продукт. Те са се формират въз основа на проучването на ключовите дум и последващите действия, нужни за достигане и поддържане на водеща позиция в търсещите машини. Позиционирането обикновено отнема по-малко от три-четири месеца, но понякога е въпрос и на седмици. Затова ние калкулираме цифра, която включва всички операции по сайта през този период.

Какво получават клиентите на SEOM
Всеки наш клиент ще получи най-добрите резултати за своя сайт, изразени в разработена индивидуална SEO стратегия. Връзката, която ще изградите с водеща българска агенция означава и приоритетно отношение от страна на екип професионалисти. Ние ще се грижим за постоянно увеличаващия се трафик и качествените връзки. Или с други думи – ще работим заедно за вашия успех.

Не само SEO
Въпреки, че основната дейност на SEOM е в сферата на оптимизацията за търсещи машини, диапазонът от услуги, които можем да предложим е много по-широк. Той включва създаване и управление на Adwords кампании, маркетинг и оптимизация за Google+, Facebook, Twitter, Linkedin и други социални мрежи, локално търсене, писане на качествено съдържание, управление на онлайн репутация (ORM), вирусен и видео маркетинг. Ако се доверите на екипа ни, ние можем да поемем изцяло развитието на вашия сайт да го превърнем в печеливш онлайн продукт.

SEO конференция, курсове и партньори

SEO и изработка на сайт от Cloxy
SEO оптимизация от Ganbox
Форум за търсачки и маркетинг
Този сайт е в ефира, благодарение на Хостинг услугите на Delta.bg Ако се отваря де :-)

По колко фрази може да се оптимизира?
Не ограничаваме броя на фразите, по които искате да оптимизираме сайта ви. SEOM ще ви препоръча набор от цели за достигане на най-добра възвръщаемост, като вземем предвид вашия бюджет, обема на търсене и конкурентостта по тези фрази
• Има толкова много SEO компании, с какво вие сте по-добри от останалите?
Повечето SEO компании днес не са в крак с най-новите тенденции в бранша. За разлика от нас.
• Как се определя месечната цена?
Цената зависи от броя часове, необходими за дейности по link building стратегията на сайта.
• Колко време отнема ?
Първоначалните стъпки за оптимизацията обикновено отнемат от една седмица до 2 месеца. Работата по изграждането на връзки (Link Building) никога не свършва.
• Кога мога да очаквам резултатите?
Ще забележите ефекта в рамките на седмици.
• Какво точно ще правите?
SEOM работи прозрачно, безопасно и в съответствие с инструкциите на търсачките и препоръките им за качество.